tirsdag 1. desember 2009

Det Moderne Prosjektet


Kunnskap er makt" skrev den britiske filosofen Francis Bacon på begynnelsen av 1600-tallet. Denne påstanden har blitt en viktig bærebjelke for det moderne prosjektet. Det moderne prosjektet er den samfunnsutviklingen og det tankesettet som har vært dominerende i Vesten de siste 400 årene. Kjennetegnet på det moderne prosjektet er de tre f'ene - frihet, fornuft og framskritt.

Det moderne prosjektet var en tid der folk startet å tvile og ville finne ut og se selv om det kirken sa stemte. De begynte å prøve selv.

Til venstre er det et eksempel på noe jeg syntes er et godt eksempel på det moderne prosjektet. Når Eiffeltårnet først ble bygget var det først og fremst til verdensutstillingen i 1889. Det ble store oppstyr når det ble kjent at tårnet skulle rives etter konkurransen, og det ble til slutt stående på grunn av høyden og muligheten til å få tak i radiosignaler. I dag er dette et stort symbol på Frankrike.

Jeg valgte akkurat denne bygningen fordi jeg mener at dette tårnet var veldig nytenkende og revolusjonerende på denne tiden, noe det faktisk er i dag også. Inge var i nærheten av å gjøre noe slikt og høyden spilte også en viktig rolle, ved at folk vanligvis finner en høy bygning interessant.

Aslak

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar